Emma

1. rész

 

Reklonszben járunk. Épp most megy le a nap, amit tervezek megnézni, a híradóban volt róla szó, hogy ma rendkívül szép lesz. Kinyitom az ablakomat, majd kinézek rajta. Csodaszép, lila, rózsaszín és narancssárga égalja terül el előttem, közben pedig fényesen süt a nap, a napsugarak cikáznak össze-vissza. Igazuk volt a híradósoknak, egy élmény volt nézni a mai naplementét. Ha már az ablakban kuksolok, megnézem, mennyi élet van az utcákon. Kicsit lejjebb pillantok. Az emberkék ide-oda mászkálnak (vagyis inkább hömpölyögnek), a kocsik zajosak, a szomszédok bömböltetik a zenét (Ez még a jobbik eset. Ne akarjátok az éneklésüket hallani, mert az maga az apokalipszis.), az egész családom tévét néz.
Viszont mostanában egyre furcsább dolgok történnek, habár ezt valószínűleg csak én látom így, mások a környezetemben semmit sem vesznek észre. Miért van ez? Hogyan történhetett? Miért pont én? Most is csak amiatt zárkóztam be a szobámba.
Hogy mégis miért? 2 napja történt velem: Akkor először a holdat teljesen csillogó, fényesnek láttam, annyira, amennyire még sohasem tapasztaltam, de ez még semmi. Ezen fél órán át töprengtem, majd mire feleszméltem a mély gondolkodásból, úgy éreztem, mintha valami a fejemre esett volna, két oldalt. Odanyúltam, és nagyon megijedtem, mikor kitapintottam, hogy mi is volt az. Kezdtem félni tőle. Bolyhos, puha volt (Nem a hajam!), ha hozzányúltam, lehajlott. Nagyon zavart már, ezért inkább úgy döntöttem, hogy megnézem a tükrömben. Rossz ötlet volt. Két macskafület láttam, majd pár pillanatra rá egy cicafarok is előbukkant. Nem akartam elhinni. Rajtam?! Macskafül és macskafarok?! Próbáltam leszedni magamról, de egyáltalán nem sikerült, még fájt is tőle a bőröm. Elkezdett forogni velem a világ. Ez nekem így hirtelen túl sok volt, nem tudtam feldolgozni. Mire feleszméltem, már reggel volt. Belepillantottam a tükörbe, de nem láttam magamon semmi különöset. Biztos csak egy álom volt az tegnap. Hogy is lehetett volna valódi…
Eltelt a délután, ment minden a rendes kerékvágásban.
Ám este megint ugyanaz az eset történt! Macskafül, macskafarok… Mi lehet ez?
Nem, ez nem álom volt, már biztos vagyok benne.

Elite


Én döntöm el, hogy kikerülsz-e vagy sem. Feltételek konkrétan nincsenek, bárkinek van esélye.